kinderactiviteiten WILD VAN NATUUR!

De  ‘Wild van Natuur’-kinderactiviteiten zijn gratis en gaan elke eerste woensdag van de maand door, tussen 14u en 16u in het Natuurpunt Bezoekerscentrum in Kiewit.

Wild van Natuur? Met dit project wil Natuurpunt kinderen warm maken voor de natuur door hen terug in contact te brengen met natuurlijke materialen en de spelmogelijkheden die de natuur ons biedt. De activiteiten worden in goede banen geleid door gemotiveerde vrijwilligers van Natuurpunt. De natuur staat altijd centraal. De ene keer maken we vetbollen om de vogels in de winter te verwennen, de andere keer gaan we op pad in het domein om dierensporen te volgen of knutselen we een mooie dromenvanger. En tijdens de modderdag maken we ons lekker vuil!

Kinderen zitten te vaak en te lang stil en kunnen zich te weinig uitleven. En ze komen ook veel te weinig buiten. Terwijl iedereen al lang weet dat kinderen gezonder en blijer zijn als ze vaak buiten kunnen spelen. Maar tijd doorbrengen en spelen in de natuur is niet alleen goed voor de lichamelijke, mentale gezondheid en sociale ontwikkeling, het wakkert ook het respect en de liefde voor planten, bomen en dieren aan. Kinderen of jongeren die van de natuur houden, zullen zich later ook eerder inzetten om deze te beschermen. Met andere woorden, de kinderen van vandaag zijn de natuurvrienden en de natuurbeschermers van morgen. En dat is natuurlijk waar Natuurpunt voor staat.