Plantenverkoop 2023

In het najaar van 2023 zijn we er weer met onze jaarlijkse plantenverkoop!

Vanaf september 2023 kan je weer bestellingen plaatsen.

De  Plantenverkoop 2022 was een groot succes.   We willen iedereen die een bestelling heeft gedaan bedanken! 

Mocht je nog vragen hebben, kan je een e-mail sturen naar info@natuurpuntlimburg.be.  

WAAROM ZOU IK PLANTEN BESTELLEN?

Door deel te nemen aan onze plantenverkoop draag je je boompje... euh... deel bij aan de natuur in je omgeving,  aan de biodiversiteit en aan het klimaat!  

Alle Limburgse tuinen samen vormen een enorm potentieel natuurgebied. Bomen halen niet alleen CO2 uit de lucht, maar zorgen ook voor verkoeling en voor een gezondere lucht. Bomen, struiken, bloemen of vruchten trekken egels, vlinders, bijen en andere insecten aan, en brengen zo dus méér leven in jouw tuin. Zelfs mensen met een klein tuintje of alleen maar een balkon kunnen meehelpen om dieren en planten van hier van een leefgebied, beschutting of voedselplekken te voorzien. Zelfs als je alleen maar een muur hebt om een nestkastje of insectenhotel tegen op te hangen, kan je bij ons terecht! 

We bieden uitsluitende inheemse planten aan, omdat deze zijn aangepast aan ons klimaat en bodem en zorgen voor de meeste biodiversiteit. Voor de meeste planten in ons aanbod kan je zelfs een herkomstcertificaat aanvragen: deze planten zijn gekweekt uit zaadjes geoogst van wilde ouderplanten uit eigen streek en helpen de natuur extra door hun aanpassing aan onze lokale groeiomstandigheden. 

Onze plantenverkoop wordt ondersteund door:

Helaas! Het pas weer mogelijk om planten te bestellen vanaf september 2023!

Met deze actie steun je onze verenigingen en de natuur in je buurt!