Lid worden

Bescherm en beleef de natuur. Word lid van Natuurpunt!

Natuurpunt beheert in Limburg maar liefst 67 gebieden die jou de mooiste plekjes van onze groene provincie bieden. Als lid draag ook jij mee zorg voor deze pareltjes en zo kan iedereen ervan blijven genieten!

Welkomstpakket

Als lid van Natuurpunt bescherm je de natuur in jouw buurt. En je geniet van heel wat voordelen. Nieuwe leden ontvangen een welkomstpakket met daarin:

  • Onze Fiets- en Wandelgids met wandelingen en fietsroutes in de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen,
  • het meest recente ledenmagazine Natuur.blad,
  • een overzicht van alle partners waar je als lid korting krijgt.

Daarnaast krijg je 10% korting op je bestelling bij onze jaarlijkse Limburgse plantenverkoop,  10% korting in onze webshop, en kan je een voordelig abonnement nemen op de gespecialiseerde magazines Natuur.oriolus, Natuur.focus en Zoogdier.

Registreer je op onze website en krijg extra voordelen

Als lid van Natuurpunt kan je je registreren op onze website. Op deze manier kan je genieten van extra voordelen. 

  • Makkelijk downloaden van wandelplannetjes,
  • gratis vogelgeluiden (mp3),
  • download verschillende informatieve gidsen (vogelgids, vlindergids, bosgids,...).

Word lid van Natuurpunt!

Bescherm onze natuur door je aan te sluiten bij Natuurpunt. Met jouw lidmaatschap kunnen we nog beter zorg dragen voor die wondermooie groene gebieden in Limburg. 

Voor € 38 ben je lid met heel het gezin net zoals meer dan 130 .000 andere gezinnen. Je lidmaatschap loopt één kalenderjaar. 

Word hier lid van Natuurpunt

Waarom lid worden van Natuurpunt?

Ontdek alle ledenvoordelen

Je beschermt en ontdekt de natuur in je buurt

Als lid ondersteun je de aankoop van natuur in je buurt. Je beschermt deze gebieden voor nu en in de toekomst. Meer natuur betekent meer ruimte voor planten en dieren om zich te ontwikkelen. En voor jou: meer natuur om van te genieten.

Je voert druk uit op het beleid

Natuurpunt strijdt voor de natuur bij Limburgse, Vlaamse én Europese overheden. Onze kennis over de toestand van de natuur vormt een grote troef. Dankzij het groot aantal leden, nu al meer dan 130.000, klinkt onze stem steeds luider. Jouw steun helpt ons.

Zoveel voordelen als lid van Natuurpunt

Lid worden is niet duur. Voor €38 per jaar ben je lid met het hele gezin. Je krijgt dan van Natuurpunt: een prachtige fiets- en wandelgids over de mooiste natuurgebieden van België, naast kortingen in de Natuurpunt Winkel, bij A.S. Adventure, Schoenen Torfs, natuurparken, tijdschriften, enz. Bovendien ontvang je ieder seizoen de magazines Natuur.blad over de natuur in Vlaanderen. Vanuit Natuurpunt Limburg informeren we je regelmatig via onze nieuwsbrieven.

Leden aan het werk

Neem een kijkje in onze winkel en laat je verrassen!

Breng zeker een bezoek aan de winkel op ons domein te Kiewit en steun zo de natuur. We hebben een uitgebreid aanbod aan artikelen, altijd met een knipoog naar de natuur.

Meer info

Plantenverkoop

Een tuin vol bomen en planten ‘van hier’ trekt leven aan!

Natuurpunt Limburg organiseert elk jaar een struiken- en bomenverkoop van streekeigen planten. Met deze actie steun je onze vereniging en de natuur in je buurt! De plantenverkoop 2023 start in september.

Meer info