Verschillende vrijwilligers voor Bezoekercentrum Schulensmeer (Lummen)

Dichtbij het klaverblad van Lummen ligt een verrassend vogelparadijs, een verdwaald polderlandschap tussen Hasselt en Diest: het Schulensbroek.  In dit natuurgebied kan je wandelen in de uitgestrekte, vochtige graslanden waar vele planten en dieren zich thuis voelen. Vanop het uitkijkplatform van het bezoekerscentrum Schulensmeer heb je een prima uitzicht op het meer en de vele vogels. 

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar verschillende vrijwilligers. 

Vrijwilliger Onthaal:

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor het onthaal in het bezoekerscentrum. Je verwelkomt de bezoekers met een warme glimlach. Je informeert hen over het natuurgebied Schulensbroek, de activiteiten in en rond het bezoekerscentrum en over Natuurpunt. Je ondersteunt het winkeltje en verhuurt watersportmateriaal. Je kan je twee middagen per maand vrijmaken.

Vrijwilliger Kinderactiviteiten:

We hebben een goed gevuld activiteitenaanbod voor kinderen. Kinderen kunnen hun verjaardag vieren in het groen of komen in de vakanties een week op natuurkamp. Daarom zijn we altijd op zoek naar extra animatoren in het groen. Ervaring is geen vereiste, met de nodige portie enthousiasme kom je een heel eind. Vrijwilligersvergoeding inbegrepen indien gewenst.

Gidsen:

Voor het rondleiden van scholen en/of groepen. We voorzien een korte introductie over het gebied en meeloopperiode waarin je ervaren gidsen volgt. Een diploma natuurgids is aangeraden, maar niet strikt noodzakelijk. Vrijwilligersvergoeding inbegrepen indien gewenst.

Wat we jou bieden:

  • Je werkt in de groene oase van het Schulensmeer en Schulensbroek.
  • Je krijgt de mogelijkheid om leuke sociale contacten te leggen.
  • Je komt terecht in een team van vrijwilligers met een groen hart.
  • Je mag hier alle cursussen aan voordeeltarief meevolgen.
  • 1 keer jaar organiseren we een groot vrijwilligersmoment alle vrijwilligers.
  • Geregeld leuke activiteiten om het groepsgevoel te versterken.
  • En je krijgt een Natuurpunt t-shirt naar keuze.

Lijkt deze vrijwilligersvacatures wat voor jou? Aarzel niet om ons te contacteren via [email protected]  of bel naar 013/55 63 81. Via www.giveaday.be  vind je ook meer informatie.