Natuur en gezondheid

Cursus: Wildplukken doorheen de seizoenen (2023)

Cursus of workshop

Onze natuur heeft heel wat eetbaars te bieden en elk seizoen heeft zo zijn eigen lekkernijen. Wil jij graag weten welke wilde planten je kan eten en hoe je ze kan omtoveren tot een lekkere en gezonde maaltijd? Dan is deze jaarcursus iets voor jou!

Tijdens deze opleiding leer je hoe je wilde eetbare planten herkent, hoe en waar je ze kan oogsten en hoe je ze kan gebruiken in de keuken. Maar ook waarvoor je ze kan inschakelen in het huishouden of als verzorgingsproduct. Je komt meer te weten over hun smaak, voedingswaarde en heilzame eigenschappen. Ook staan we stil bij giftige planten, waar je op moet letten bij het plukken en hoe we op een duurzame manier kunnen oogsten uit de natuur. We maken iedere les enkele bereidingen die we tijdens de les opsmikkelen of mee naar huis nemen. Wat dacht je van een onkruidpesto, bloemenijsjes, een madeliefjeszalf of een wasmiddel van paardenkastanjes? Kom mee op deze zinnenprikkelende tocht waarbij we genieten van de natuur en alles wat erin voorhanden is! Ontdek wilde recepten om je tafel mee op te fleuren en leer hoe je meer duurzaam en zelfvoorzienend kunt leven!

Deze opleiding wordt gegeven door biologe en wildpluk-experte Ilse Plessers.

  • De cursus gaat door tussen maart en oktober 2023, op zaterdag- of maandagnamiddag
    • Maandag: 13/03 - 17/04 - 08/05 - 12/06 - 04/09 - 02/10
    • VOLZET - Zaterdag: 18/03 - 22/04 - 13/05 - 17/06 - 02/09 - 07/10
  • De cursus omvat 6 lessen van 4 lesuren
  • Inschrijven is enkel mogelijk voor de volledige cursus
  • Min. 10 en max. 15 deelnemers per cursus
  • Inbegrepen: cursusteksten, proeverijen, materialen en vele recepten.
  • Vanaf 16 jaar

 

Praktische informatie

Interesse in deze activiteit?

Activiteit aanvragen