Natuur en cultuur

Workshop Boomkikkers Fotograferen (op aanvraag)

Cursus of workshop

Ons actieterrein is het mooi natuurgebied van de Wijers waar je de unieke boomkikker kan fotograferen! Het wordt een gezellig samenzijn waarbij alle mogelijke vragen gesteld kunnen worden. Er is een koffiepauze voorzien rond 10:00 uur. Er staan picknicktafels in de buurt, wie dus een lunchpakketje meeneemt kan nog gezellig nababbelen. Er is een toilet in de buurt. Het aantal deelnemers aan deze workshop wordt beperkt tot maximum 5 personen. Een deel van het inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar de werkingskosten van het gebied. 

De nadruk van de workshop ligt hier vooral op natuurbeleving, het ontdekken van interessante onderwerpen en hoe we al de opgelopen indrukken vakkundig op beeld kunnen zetten. 
De meeste aandacht gaat naar macrofotografie met de unieke boomkikker als voornaamste figurant. 

Prijs: 95 euro leden Natuurpunt, 105 euro niet-leden.

Plaats van afspraak:
We spreken omstreeks 8:00 uur af in het Limburgse Bolderberg. (Locatie van afspraak wordt doorgegeven na definitieve inschrijving). Van daaruit vertrekken we gezamenlijk naar het natuurgebied (5 minuutjes rijden).
Wat moet je meenemen:
Uiteraard je fotomateriaal. Een macrolens is aanbevolen maar niet noodzakelijk. Je kan boomkikkers ook fotograferen met een standaardzoomlens of telelens.
Ook belangrijk: Waterdicht schoeisel! Het natuurgebied ligt in een vochtig biotoop. Eventueel ook muggenmelk. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen er soms veel muggen aanwezig zijn. 

Praktische informatie

  • Wanneer

  • Prijs

    Prijs: 95 euro leden Natuurpunt, 105 euro niet-leden

  • Organisatie

    Koen De Langhe - Fotogeniek Belgiƫ

Interesse in deze activiteit?

Activiteit aanvragen