Natuur.huis De Rammelaars

Dit natuurhuis ligt midden in een erg groen stuk Limburg, op de rand van het natuurgebied De Rammelaars. In de vijver bij het natuurhuis kan je vissen, kikkers, libellen en andere waterdieren van dichtbij bekijken.

Via prachtige wandelpaden, met langs het parcours een vogelkijkhut, geniet je van een uniek stuk Kempense beekvallei. Kom even langs voor of na je tocht voor wat meer info over het gebied bij een gezellig drankje.

Omgeving

De Rammelaars maakt deel uit van een typische Kempische beekvallei. Eeuwenlang werd hier aan kleinschalige landbouw gedaan: maaien van de beemden, hout winnen in de broekbossen... Doordat het gebied heel nat is en afgelegen, is het niet geschikt voor grootschalige landbouw. Natuurpunt zet nu de oude landbouwmethodes, waaraan zoveel dieren en planten zich hebben aangepast, verder. De Rammelaarsschuur werd de uitvalsbasis voor het beheer met grote grazers en het maaien van de hooilanden. Het gebied kreeg zijn naam wegens de vele hazen en konijnen die er aanwezig zijn en waarvan de mannetjes 'rammelaars' genoemd worden. 

Natuur.huis De Rammelaars

Broekstraat z/n


3945 Kwaadmechelen

bc.kiewit@natuurpunt.be

+32 11 24 60 23

Laatste weekend van maart tot en met eind oktober, op zon- en feestdagen van 13u tot 18u. 

Op andere dagen na afspraak.

Cafetaria: ja

Natuurpunt Winkel: nee