Medewerker voor bezoekerscentrum Kiewit

Medewerker voor bezoekerscentrum Kiewit

(deeltijds contract van 50% voor onbepaalde duur) 

 

Wil je mee bouwen aan een groenere leefomgeving? Wil je je graag professioneel engageren in de grootste natuurvereniging van Vlaanderen? En zitten ….. in jouw genen? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven.

 

Wat is Natuurpunt?

Kom hier meer te weten over de waarden, de missie en de structuur van Natuurpunt.

 

Wat ga je doen?

 • Je bouwt aan een team van vrijwilligers voor het bezoekerscentrum. Deze vrijwilligers zetten zich in voor een divers takenpakket: ze houden het bezoekerscentrum open, verzorgen de winkelproducten en informeren de bezoekers, ze zetten zich in voor het begeleiden van publieksgerichte activiteiten, voeren allerlei kluswerken uit in en rond het bezoekerscentrum en verzorgen administratief en communicatief werk. Deze vrijwilligerswerking coördineren omvat o.a.:

○       Werven van nieuwe vrijwilligers

○       Opleiden en coachen van de vrijwilligers

○       Organiseren van regelmatige gezellige vrijwilligersbijeenkomsten

○       Stimuleren van de werkgroepen rond allerlei thema’s

○       Samen met het team van vrijwilligers en de collega’s werk je een toekomstgericht actieplan uit, kaderend in de visienota Bezoekerscentra 2.0 van Natuurpunt.

 • Je zorgt voor de organisatie van alle aangevraagde activiteiten van groepen (zoeken van gidsen, contacten met de aanvrager, opmaak van de factuur…).
 • Je zorgt voor de ondersteuning en de promotie van publieksactiviteiten.
 • Je zorgt voor een zo kwaliteitsvol mogelijke bezoekerservaring in het gebouw en de buitenomgeving, met op deze locatie extra aandacht voor de doelgroep ‘jonge gezinnen’.
 • Je speelt een actieve rol in relevante vergaderingen, zoals overleg met de verschillende werkgroepen en met de partners van het bezoekerscentrum.
 • Je staat in voor administratieve en communicatieve taken zoals dagelijkse opvolging van het mailverkeer, publiciteit maken voor activiteiten op website(s) en sociale media, het opvolgen en noteren van bezoekers- en deelnemersaantallen, de opmaak van een jaarverslag, enz.

 

Wie ben jij?

 • Je bent gemotiveerd om samen met vrijwilligers te werken.
 • Je bent in staat de toegewezen opdrachten zelfstandig uit te voeren.
 • Je hebt talent voor organiseren, je bent resultaatgericht, je hebt zin voor initiatief.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve kwaliteiten.
 • Je bezit een basiskennis informatica (Word, PowerPoint, Excel).
 • Je bent in het bezit van een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent bereid om occasioneel avond- of weekendwerk te verrichten.
 • Ervaring in werken met vrijwilligers is een sterke troef.
 • Je bekijkt de zaken positief en oplossingsgericht, bruist van enthousiasme en weet dit over te brengen op anderen.

 

Wat bieden wij?

Je krijgt een plaats in een team van 22 collega’s die dezelfde taken uitvoeren als jou maar op een andere locatie. Je werkt samen met professionals en vrijwilligers van heel Natuurpunt. Je plaats van tewerkstelling is het bezoekerscentrum te Kiewit, maar indien nodig spring je bij in de andere Limburgse bezoekerscentra. 

Je krijgt een loon aan het eigen Natuurpuntbarema B211 (aanvangssalaris is minimum 2.304,75 bruto, relevante ervaring kan gedeeltelijk overgenomen worden voor een stijging binnen dit barema), aangevuld met maaltijdcheques. Je werkweek van 19 uren presteer je in een vast werkschema dat onderling wordt overeengekomen

Bij voorkeur start je bij ons zo snel mogelijk.

 

De overige arbeidsvoorwaarden kan je hier terugvinden.

Hoe solliciteren?

Solliciteer met cv en motivatiebrief via link www.natuurpunt.be/solliciteren met code “BEHEER2131 BC Kiewit”

 

Je kan tot en met 19 oktober 2021 reageren op deze vacature.

 

Wij hanteren een objectieve selectieprocedure en selecteren de kandidaten op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden ongeacht leeftijd, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid, afkomst, nationaliteit, geloofsovertuiging, fysieke beperkingen

 

Meer informatie?

Heb je extra vragen over de functie? Neem dan contact op met Drej Oomen – celhoofd beleving via drej.oomen@natuurpunt.be of +3215 85 82 87

 

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of het algemene personeelsbeleid? Neem dan contact op met: Wannes Vandewoestyne – medewerker HR via 015 15 14 60 of wannes.vandewoestyne@natuurpunt.be of Anke Geeraerts – medewerker werving en selectie via 015-85 82 62

 

Privacyverklaring

Natuurpunt hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens en het respect voor jouw privacy. Meer hierover lees je in de privacyverklaring voor sollicitanten.

Een hart voor de natuur?

Natuurpunt zoekt steeds bereidwillige vrijwilligers, die een handje willen meehelpen.

Contacteer ons