Natuur en gezondheid

Energetisch bosbaden

Begeleide uitstap of rondleiding

Shinrin Yoku is een in de jaren ‘80 opgezet programma in Japan om arbeiders en bedienden te laten ontstressen. Het is geweten en wetenschappelijk onderzocht dat een aanwezigheid in het bos vanaf 2-3u al een dagenlange werking heeft op de immuniteit van het lichaam. In deze corona-tijden is dit een niet onbelangrijk gegeven. Niet enkel het vertraagde wandelen heeft een gunstig effect op het lichaam, maar ook het inademen van fytoncides, zoals limonene en pinene. Deze hebben een antimicrobiale werking. Daarnaast heeft bosbaden ook een effect op het stresshormoon cortisol.  Het effect van bosbaden is dus niet te miskennen. 

Bij energetisch bosbaden worden er oefeningen ingebracht uit de energetische geneeskunde. We beginnen met een ‘daily energy routine’ (D.E.R) die je zal laten gronden. Dat zijn oefeningen op de maag die via de grondingsmeridiaan je zorgen wegvoert, het versterken van de longen, het versterken van de milt (de ‘moeder’ van het metabolisme), het inbrengen van zuurstof in het middenrif.

Het bosbaden op zich zal de essentiële bosbadactiviteiten behouden maar hier en daar wordt een minuut gespendeerd aan al onze basisenergieën en -organen. Dit zijn oefeningen die ik nadien ook via mail meegeef (aan wie wil) zodat ze dagelijks gedaan kunnen worden en we ons lichaam kunnen sterken. 

  • Min. 4 personen - max. 12 personen
  • € 32 of € 25 voor werklozen/studenten/gezinsbond
  • Je kan een dekentje of kussentje meenemen om op te zitten
  • Kledij aangepast aan het seizoen

Mogelijk in Averbode,  de Knoppel, de Mombeekvallei, Kiewit,  Vallei van de Herk, Nietelbroeken en Overbroek Egoven.

Interesse in deze activiteit?

Activiteit aanvragen