Natuur en gezondheid

Eetbare Wilde Planten- en Kruidenwandeling

Begeleide uitstap of rondleiding

We houden van de natuur, wildplukken is helemaal terug van weggeweest maar hoe weet je in welke wilde planten je je tanden kan zetten. Op deze wandeling verneem je van een herborist/natuurgids welke planten bruikbaar en lekker zijn en hoe je ze kan herkennen. Je ontdekt bovendien dat ze boordevol gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen zitten. Superfood en gezondheid recht uit de natuur!

Wat moet je weten:

  • Wandeling op aanvraag in één van de onderstaande natuurgebieden
  • Minimum 2 personen, maximum 20 personen
  • Prijs: 170 euro of 250 euro mét proevertjes
  • Voorzie stevig schoeisel en drankje voor onderweg
     

AVERBODE BOS EN HEIDE

Wilde kruidenwandeling

Abdijen waren in het verleden dé plek waar kruidengeneeskunde beoefend werd. Een ideale start dus voor een wandeling over helende, religieuze en eetbare wilde planten! In ‘het landt van heyden en weyden rondom ’t Cloostergeleghen’ ontdekken we welke planten lekker en gezond zijn en hoe ze vroeger gebruikt werden om het kwade te weren.

Vertrek: Abdijstraat 1, 3271 Averbode, Poort Adbij van Averbode (wandelknooppunt 100). GPS-coördinaten: 51.032597, 4.980040. 
Wandeling van +/- 3 km. Duur +/-  2 uur.

DE RAMMELAARS HAM

Eetbare wilde plantenwandeling

In dit oorspronkelijk stukje Kempenlandschap, waar vroeger hout gewonnen en turf gestoken werd, gaan we op zoek naar eetbare wilde planten. Ze zitten boordevol voedingsstoffen die we vaak als supplement nemen. Leer hoe je ze kan herkennen, waar je ze veilig kan en mag oogsten. En ontdek dat gezondheid recht uit de natuur komt.

vertrek: Natuurhuis De Rammelaars, Broekstraat z/n 3945 Ham. GPS-coördinaten: 51.108893, 5.143253.
Wandeling van +/- 3 km. Duur +/-  2 uur.

VALLEI VAN DE ZWARTE BEEK HALEN

Eetbare wilde plantenwandeling

We wandelen aan het ‘Zelems Moeras’, dat 100 jaar geleden al botanici aantrok. Een ideale locatie om stil te staan hoe we wilde planten veilig en met respect voor de natuur kunnen plukken. En dat ze niet alleen in de natuur te vinden zijn merken we bij ons vertrek, aan de rand van de dorpskern, waar al heel wat eetbaars te vinden is.

Vertrek: De Pastorie, Dorpsstraat 34, 3545 Zelem. GPS-coördinaten: 50.979937, 5.103332. 
Wandeling van +/- 2,5 km. Duur +/-  2 uur.

PLATWIJERS-WIJVENHEIDE HASSELT-ZONHOVEN

Eetbare wilde plantenwandeling

In het gebied waar de Abdissen van Herkenrode vroeger vijvers lieten graven, ontdek je dat wilde planten méér zijn dan een hype. Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Gezondheid recht uit de natuur!

Vertrek: aan de Paalsteen. Kruising paalsteenstraat en Langvennestraat, 3511 Kuringen. GPS-coördinaten: 50.956251, 5.326935.
Wandeling van +/- 3 km. Duur +/-  2 uur.

Praktische informatie

Interesse in deze activiteit?

Activiteit aanvragen