Natuur en cultuur

Workshop boomkikkers fotograferen (vaststaande data)

Begeleide uitstap of rondleiding

Ons actieterrein is het mooi natuurgebied van de Wijers waar je de unieke boomkikker kan fotograferen! Het wordt een gezellig samenzijn waarbij alle mogelijke vragen gesteld kunnen worden. Er is een koffiepauze voorzien rond 10u00. Er staan picknicktafels in de buurt, wie dus een lunchpakketje meeneemt kan nog gezellig nababbelen. Er is een toilet in de buurt. Het aantal deelnemers aan deze workshop wordt beperkt tot maximum 5 personen. Een deel van het inschrijvingsgeld gaat rechtstreeks naar de werkingskosten van het gebied. 

Je kan nu reeds vrijblijvend inschrijven voor een van de vooropgestelde data. Twee maanden voor de data ontvang je meer info en kan je definitief inschrijven. 
De workshops gaan door op zaterdag 7 augustus, woensdag 11 augustus, woensdag 18 augustus en zondag 29 augustus van 08u00 tot 12u00.
Deze workshop kan je ook op aanvraag reserveren tussen juli en oktober, mits je met 5 personen bent. 
Bij slechte weersvoorspellingen wordt de workshop uitgesteld en krijg je de keuze tussen het terugvorderen van je inschrijvingsgeld of deelname aan een vervangende workshop. 

De nadruk van de workshop ligt hier vooral op natuurbeleving, het ontdekken van interessante onderwerpen en hoe we al de opgelopen indrukken vakkundig op beeld kunnen zetten. 
De meeste aandacht gaat naar macrofotografie met de unieke boomkikker als voornaamste figurant. 

Prijs: € 95 leden Natuurpunt, € 105 niet-leden.

Plaats van afspraak:
We spreken omstreeks 8u00 af in het Limburgse Bolderberg. (Locatie van afspraak wordt doorgegeven na definitieve inschrijving). Van daaruit vertrekken we gezamenlijk naar het natuurgebied (5 minuutjes rijden).
Wat moet je meenemen:
Uiteraard je fotomateriaal. Een macrolens is aanbevolen maar niet noodzakelijk. Je kan boomkikkers ook fotograferen met een standaardzoomlens of telelens.
Ook belangrijk: Waterdicht schoeisel! Het natuurgebied ligt in een vochtig biotoop. Eventueel ook muggenmelk. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen er soms veel muggen aanwezig zijn. 

Praktische informatie

Interesse in deze activiteit?

Activiteit aanvragen