Op de rooster: vrijwilligster Nieke

Nieke Jans draait al een tijdje mee bij Natuurpunt Limburg.  Deze dynamische dame neemt heel wat administratieve taken voor haar rekening,  maar blinkt ook uit in creativiteit en communicatieve vaardigheden. Wij stelden haar enkele vragen!
 

Hoe ben je als vrijwilliger terecht gekomen bij Natuurpunt?

Natuurpunt is zeer actief en gekend in de gemeente waar ik geboren en getogen ben, Lummen. Er is een  bezoekerscentrum aan het Schulensmeer, maar ook vele wandelroutes in de Vallei van de Zwarte Beek. Bij mijn zoektocht naar een toffe werkplek waar ik als vrijwilliger aan de slag kon, stond Natuurpunt Limburg dan ook op nummer 1. Ik kwam terecht in een gezellig, zot en hardwerkend team, dat zijn steentje probeert bij te dragen aan de bescherming en de ontwikkeling van onze mooie natuur. En dat bovendien in onze eigen provincie!

Wat trekt je het meeste aan? Bossen, stranden, weilanden of gebergte?

Ik hou enorm van en ben trots op onze Limburgse natuurgebieden en parken. Eens per jaar vlucht ik samen met mijn man en kinderen naar onze tweede thuis, de Noordzeekust. On the side heb ik ook nog een enorme zwak voor Ierland...

Wat is het meest zotte of mooiste avontuur dat je hebt gehad in onze natuur?

Ik en mijn man trekken er heel graag op uit met onze surfplanken. Ongelooflijk hoeveel meer natuur je kan ontdekken en ervaren op en langs het water... Het is elke keer weer een kleine of grote belevenis (vooral met nieuwsgierige bevers in de buurt). Hier zie je me in actie! ;-) 

Welke landen/natuurgebieden staan nog op je verlanglijstje om te bezoeken?

Teveel om op te noemen... maar op dit moment staat rondtrekken door Schotland het hoogste op onze verlanglijst.

Groetjes

Nieke