nieuwjaarswensen van onze voorzitter Stefan Carolus

Voor Natuurpunt Limburg en ook voor deze voorzitter was 2021 een turbulent jaar. Niet alleen omwille van corona. Natuurlijk, het virus maakte het er niet gemakkelijker op: er werd meer van thuis uit gewerkt, agenda’s werden omgegooid, activiteiten werden georganiseerd in moeilijke omstandigheden en soms zelfs afgelast. De afstand tussen mensen werd groter, letterlijk én figuurlijk.

Maar het was niet al kommer en kwel. Met veel trots en respect denk ik aan de inspanningen van ons bestuur, ons team, onze vrijwilligers, leden en partners om zich blijven in te zetten voor de natuur, het milieu en onze samenleving. Samen gidsten we Natuurpunt Limburg door een moeilijk jaar heen. Met plezier denk ik terug aan de momenten dat we toch samen iets konden ondernemen of beleven. Die momenten waren schaars, maar net daarom extra bijzonder. Het is ook hartverwarmend om te zien hoe de belangstelling voor de natuur opflakkert. Milieuorganisaties, landbouw, industrie en overheden staan minder vaak met geslepen messen tegenover elkaar. Er is iets aan het veranderen in de hoofden van mensen. Al komt die bewustwording niets te vroeg, de overtuiging “ We moeten het hier SAMEN doen. ” wint terrein. En daar ben ik blij om.

Eerlijk gezegd, ik hou niet van achterom kijken. “Vooruit!” is mijn motto! Dus tot ziens 2021, en welkom 2022!

Het nieuwe jaar presenteert als een onbeschreven blad, en ik kan nauwelijks wachten om het samen met jullie in te kleuren. Er is werk aan de winkel, want we staan voor grote uitdagingen: het klimaat, de waterschaarste en verharding in Vlaanderen, het verlies van biodiversiteit, stikstof en energie… Lang niet iedereen is doordrongen van de hoogdringendheid of beseft dat deze thema’s onze toekomst bepalen.

Maar dit is het juiste moment om goede voornemens en wensen uit te spreken. Wij van Natuurpunt Limburg willen het dit jaar béter doen.  

Ik wens iedereen een positieve start toe en, het allerbelangrijkste, een goede gezondheid! Dat 2022 een jaar vol liefde, vriendschap en geluk mag worden, waarin iedereen zijn dromen en persoonlijke doelen bereikt. Laat los wat je niet kan veranderen. Geniet van elke dag. Draag zorg voor elkaar en voor de dieren. Blijf je verwonderen over de schoonheid om je heen. Koester onze aarde, we hebben er maar één.

 

Stefan Carolus, voorzitter van Natuurpunt Limburg